Kalkulator

Proračun potrošnje prilikom prskanja i odabir dizni

Uputstvo

Korak 1
Izaberite jedan od  5 (pet) ponuđenih načina prskanja. Popunite sva polja. Vodite računa o mernim jedinicama koje morate uneti (brzina – km/h,  površina – ha, razmak – cm, vreme – s, protok – L).

Pritisnite taster
Dalje

Korak 2
Ispod tastera će se pojaviti dobijeni podaci za unete parametre i tabela dizni gde je sa desne strane ponuđen pritisak koji je potreban za zadato tretiranje. Izaberite najbolju opciju i unesite je u ponuđene prozore ispod. Izaberite materijal i vrstu dizne.

Pritisnite taster
Pretraga

Korak 3
U padajućem meniju će se pojaviti sve dizne koje ste u upitniku tražili (npr. 04, keramička, otporna na vetar). Vaš zahtev lako možete da menjate promenom parametara za izbor dizni i klikom na taster Pretraga. Kada izaberete diznu kliknite na sliku iste i automatski odlazite u prodavnicu gde možete izvršiti kupovinu.

Korak 4
Unesite količinu izabranog proizvoda, smestite ga u korpu, pratite instrukcije i u nekoliko klikova ste poslali porudžbenicu. Obavezno je ostavljanje podataka zbog kurirske službe. Isporuka robe u najkraćem roku (Srbija).

Prskanje atomizerom sa keramičkim pločicama
Za opciju Prskanje atomizerom sa keramičkim pločicama predviđeno je da napravite test protoka vaših dizni-pločica, jer su tabele nepouzdane. Uzmite flašu i šropericu, podesite pritisak na uređaju i merite vreme za koje se flaša napuni. Postupak ponovite sa nekoliko različitih dizni, uzmite srednju vrednost i unesite u tabelu.

Klikom na taster Dalje program Vam daje podatke koliki je protok Vaše dizne koju ste testirali, ispod (red 2) je polje sa podatkom koliki je potreban protok da bi se zadovoljili zadati parametri (radni pritisak). Tabela ispod izračunatih podataka je preporuka koje dizne (plastične sa keramičkim umetkom) kupiti i na kojim pritiscima ih koristiti.

Računanje brzine prskanja
Izračunava se tako što napunimo prskalicu do polovine vodom i prođemo kroz sličan teren brzinom koju koristimo pri prskanju. Moramo izmeriti dužinu i meriti dobijeno vreme. Ponoviti više puta, pa uzeti srednju vrednost.

V = l x 3,6 / t
(V – brzina, l – pređeni put u m, t – vreme u s).